Rosas wienerstænger
Dette er Rosas Wiener stænger. De er super nemme at lave og kan holde sig fint et par dage. Lunes lidt inden servering.
Ingredienser
2 stk.
ca. 300 gr. mel
100 gr. margarine.
50 gr. gær.
1 spsk. sukker.
1/2 tsk salt.
1 æg
1 dl. mælk
Remonce:
100 gr. margarine
100 gr. sukker
1 spsk. mel.
lidt finthakkede mandler
Pynt:
Perlesukker ( et par spsk. fulde og finthakkede mandler. (Ca I håndfuld)
Mel og kold margarine smuldres helt fint.Gær røres med sukker til det bliver flydende.Rør kold mælk samt ægget i gærblandingen.Bland det med mel og margarine og tilsæt salt. Ælt dejen sammen . den skal føles fast og blød. Skal slippe bordet men må ikke blive tør. Stil dejen til hævning et lunt sted , tildækket i ca 1 time.Bland ingredienserne til remoncen sammen.
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en aflang plade, ca 35 cm lang og 18 cm. bred.Smør halvdelen af remoncen i midten og fold nu siderne ind over og fold enderne op og tryk det godt så fyldet ikke flyder ud .Stil stængerne til hævning i ca. en halv time.
Pensl med sammen pisket æg og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
Bages i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 220 grader.
Tip.
Du kan bruge hassel nødder istedet for mandler, eller du kan smuldre lidt marcipan i fyldet, eller måske tilføje fyldet lidt rosiner.