Sirupskage med citron creme.
Denne kage er næsten blevet et fast indslag på jule kurserne. Jeg er vild med den og de fleste spørger efterfølgende på opskriften . Den er også god fordi den både smager godt samme dag og så kan den gemmes en hel uge hvis det skal være. Den kan også sagtens fryses ned til senere brug.
250 g. mørk sirup
250 g. margarine eller smør. ( margarine fungerer udemærket )
250 g. sukker
2 æg
2 tsk kanel
1 tsk. stødt. nellike
2 tsk natron
500 g. mel
3 dl. vand.
Den mørke sirup, sukker og margarine samt krydderier og vandet varmes i en gryde og der røres til det er en ensartet masse. Det afkøles helt. Jeg lader det gerne stå fra om aftenen til næste dag, men mindre kan selvfølgelig gøre det. Bare massen er helt afkølet.
Rør blandingen godt igennem så den igen er en jævn masse .Nu tilsættes æg og der efter natron der er blandet sammen med melet.
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bage papir.
Denne portion er ca. til en halv stor bradepande af dem der følger med ovnen.
Bages ved 200 grader i ca 20 min.(hvis du laver dobbelt portion er bage tiden nok næsten det dobbelte )
Når kagen er afkølet lægges den sammen med citron smørcreme.
250 g. flomelis
250 g. smør
saft fra 1/2 – 1 citron samt revet citron skal.
Smeltet chokolade smører ud på toppen og når det er stivnet så drysses kagen med lidt flormelis lige før servering og pyntes med et enkelt blad fra en kristtjørn.
Velbekomme og glædelig jul.