Lyserød rose i rosenhaven

Blomsterne i min have.,

I haven har jeg mange forskellige blomster .

Roserne har fået en hel have helt for sig selv og der er plantet mange forskellige roser , så sæsonen bliver så lang som mulig . Farverne er holdt i sarte pasteller med nogle enkelte gule pletter

.Lyserød rose i rosenhaven
Rosenhaven er simpelthen det mest eventyrlige sted i juni og juli måned . Det er overdådigt og da de fleste af mine roser har duft , kan du måske forestille dig hvor dejligt det er . Der er en lille terasse i rosenhaven og da det er det eneste sted med sen aftensol er det nok ikke svært at gætte hvor vi helst vil være de fleste sommer aftener.Pink rose

I de andre haverum er der mange lidt specielle planter og buske . Jeg har en svaghed for syrener og har efterhånden plantet lidt forskellige slags. Jeg har i den gule have bla. en med sarte gule blomster og i rosenhavens kant står”Beauty of Moscow” med de yndigste sart rosa blomster.

Syrenen "Beauty of Moscow"
Syrenen "Beauty of Moscow"

Clematis er en anden plante jeg har en særlig interesse for. Der findes mange slags og det der tiltaler mig er at de ikke fylder noget i bedene men derimod i højden og derfor er super gode til at skabe rum og overdådighed i en have.Der findes rigtig mange slags og de færreste ved feks. at der findes clematis med duft .

Jeg har en del forskellige stauder som jeg bruger til at klippe af . Phlox ,ridderspore og Sct.hans urt har blandt andre en rigtig god holdbarhed i en vase .
Sommerblomster sår jeg hvert år da de er med til at fylde alle hullerne ud i bedene og dermed bliver der mindre lugning og haven og buketterne ser frodige ud.Jeg kan simpelthen ikke leve uden ærteblomster i stor mængder !
Hortensia er også en gruppe af planter der består af meget mere end de blå, rosa og hvide vi ser i alle butikker det meste af året. Jeg har valgt at have mange af de limegrønne med store skærme . De gør sig helt fantastisk i buketter og har nærmest uendelig holdbarhed .Mange af dem skifter farve til rosa og hvide som ugerne går. De egebladede hortensia er også værd at nævne da deres blade får de smukkeste farver om efteråret .

Græsser og Buxbom
Græsser i den " klippede have"

Græsser har jeg en del forskellige af . Jeg synes de er helt fantastiske til at skabe lethed i blandt både sommerblomster og stauder og i buketter er de helt vidunderlige.
Jeg forsøger at have blomster i haven helt fra det tidlige forår Og tilfrosten kommer. Det er faktisk muligt når man planlægger det lidt.

Et haveprojekt godt igang
En dag i haven

En have bliver aldrig færdig og det er måske i virkeligheden derfor mange mennesker giver udtryk over for mig, at de har svært ved at “tæmme” en have og ikke rigtigt kan acceptere at planter ikke er som møbler og aldrig ændrer sig . Vi lever i en verden idag som på mange måder kun kan fungere hvis vi organiserer og stræber for at få ting færdige. Det at få noget færdigt bliver vores følelse af kontrol og succes og dermed målet i sig selv. Her er haven vores mulighed for at koble af og hvis vi evner at slippe kontrollen for en stund bliver havearbejde meget mere end det oblikatoriske som at slå græs og klippe hæk. En have er for mig et sted hvor jeg kan skabe lige nøjagtigt det jeg synes er kønt og dejligt at være i uden skelen til naboer eller andre. Selvfølgelig hjælper det at stræbe efter at få noget færdigt, også i haven. men det er ikke det færdige reultat der skal focuseres på men processen-alle de dejlige timer i haven hvor jeg lader tankerne flyve og hvor jeg helt naturligt slipper kontrollen og så kommer resultaterne helt af sig selv !

Similar Posts