Runde brød
Runde brød 2 stk.
5 dl. mælk
2 spsk. sirup
4 spsk. olie
50 g. gær
2 tsk. salt
ca 800-850 gr. hvedemel
Pynt.
Blå birkes og sammenpisket æg
Fremgangsmåde.
Mælken lunes, heri opløses gær. Sirup, olie og salt blandes i og melet tilsættes. Dejen æltes godt. Pas på med at tilføje for meget mel da brødet bliver hårdt og tørt. Dejen skal føles blød og må gerne klistre en anelse.
Form nu dejen til 2 kugler som trykkes lidt flade. Lægges på en bageplade og hæver til dobbelt størrelse, ca 30-40 min.
Dejen mærkes med en skarp kniv som en sol fra midten og ud, pensles med æg og drysses med blå birkes.
Brødene skal bage ved 200-225 grader i ca. 20 minutter.
Tip.
En del af hvedemelet kan erstattes af hvid hvede hvis du ønsker et lidt sundere brød, jeg brugte ca. halv af hver sidste gang jeg bagte dem og det blev helt fint.