Jule udsmykning af tirsbæk gods

Gennem flere år har den Færøske kunstner Edvard Fuglø malet på et værk i spisestuen på Tirsbæk gods. Bo Bedre havde planlagt en artikel omkring godset, og kunstværket til bladets juleudgave for 2022, så godset, skulle pyntes op til Jul.

Et helt fantastisk kunstværk

Jeg har løst blomster opgaver for godset gennem en årrække, og da jeg blev inviteret til opgave fik jeg kunstværket at se.

Det er et helt fantastisk kunstværk, med detaljer fra landskabet omkring godset. Kender du til stedet og familien, vil du kunne genkende dyr, bygninger, landskaber og ja selv nogle specielle dyr valgt af godsets ejere.

Der er til timers udforskning af detaljer i disse billeder, og på den måde fortæller spisestuen en hel historie om familien på godset, og det landskab som godset har været en del af gennem 600 år.

Personligt blev jeg overvældet og rørt da jeg oplevede Edvard Fuglø’s indlevelse i Tirsbæk gods gennem hans smukke malerier.

Opgaven

Opgaven gik ud på at lave en juleudsmykning af godset til en billedserie og artikel til Bo Bedres julenummer.

Blomsterudsmykningerne skulle komplementere kunstværket, og samtidig skulle det ose af jul og udsmykke de i forvejen smukke omgivelser.

Jeg kender stedet særdeles godt, og jeg har skabt mange forskellige blomsterudsmykninger til godset gennem de sidste 25 år.

En meget dejlig opgave

Jeg elsker de opgaver hvor hele min kreative sjæl og hjerte kommer i spil.

Der hvor jeg med blomster kan skabe en stemning, hvor blomsterne taler deres eget sprog i forening med omgivelserne, stemningen og ikke mindst de mennesker jeg skaber noget til.

Oplev selv kunstværket

Tirsbæk gods holder hvert år julemarked, og her kan du købe adgang til at komme ind og se godset og Edvard Fuglø’s smukke billeder.

Men mine blomster kan du kun opleve på billederne her (eller i Bo Bedre), da de er skabt tilbage i Oktober måned, og selv om jeg gør mig umage for at have en blomsterkvalitet der kan holde i lang tid, så vil jeg altså ikke love at mine udsmykninger kan holde i månedsvis.

Jeg kommer selvfølgelig også gerne og pynter dit hjem til Jul eller fest, hvis du skulle være blevet inspireret af billederne.