Rosas wienerstænger

Rosas Wienerstænger
Rosas Wienerstænger

Wienerstænger

Dette er Rosas Wiener stænger. De er super nemme at lave og kan holde sig fint et par dage. Lunes lidt inden servering.

Ingredienser

2 stk.

ca. 300 gr. mel

100 gr. margarine.

50 gr. gær.

1 spsk. sukker.

1/2 tsk salt.

1 æg

1 dl. mælk

Remonce:

100 gr. margarine

100 gr. sukker

1 spsk. mel.

lidt finthakkede mandler

Pynt:

Perlesukker ( et par spsk. fulde og finthakkede mandler. (Ca I håndfuld)

Mel og kold margarine smuldres helt fint.Gær røres med sukker til det bliver flydende.Rør kold mælk samt ægget i gærblandingen.Bland det med mel og margarine og tilsæt salt. Ælt dejen sammen . den skal føles fast og blød. Skal slippe bordet men må ikke blive tør. Stil dejen til hævning et lunt sted , tildækket i ca 1 time.Bland ingredienserne til remoncen sammen.

Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en aflang plade, ca 35 cm lang og 18 cm. bred.Smør halvdelen af remoncen i midten og fold nu siderne ind over og fold enderne op og tryk det godt så fyldet ikke flyder ud .Stil stængerne til hævning i ca. en halv time.

Pensl med sammen pisket æg og drys med perlesukker og finthakkede mandler.

Bages i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 220 grader.

Tip.

Du kan bruge hassel nødder istedet for mandler, eller du kan smuldre lidt marcipan i fyldet, eller måske tilføje fyldet lidt rosiner.