Mors fastelavns boller

Fastalavnsbolle

Mors fastelavnsboller.

(32 styk)

400 gr.kold margarine.
500 gr. mel.
50 gr. gær.
1 æg.
1 spsk sukker.
1 tsk salt.
2 1/2 dl kold mælk

Kage creme

2 æg
2 spsk. sukker.
1 spsk. maizena.
2 1/2 dl mælk
Korn af 1 vanilie stang

Pisk æg og sukker sammen i en gryde.Pisk maizena og mælk i.Tilsæt vaniljekorn. Bring cremen i kog ved konstant piskning.Tag den af varmen. Drys sukker over cremen, mens den køler af, så trækker den ikke skind.

Fremgangs måde.

Margarine og mel smuldres fint. Opløs gæren i den kolde mælk. Denne blanding tilsættes æg, salt og sukker. Det hele kommes i melblandingen og dejen æltes . Det er muligt  du skal tilføje mere mel. Dejen skal være blød , lidt klistret og må endelig ikke blive tør. Kom evt. mel på hænderne .

Dejen deles i 2 og hver del rulles ud i en firkant hvor du kan lave 16 firkanter. På hver firkant sættes der en skefuld creme og dejen foldes rundt om. De sættes med sammen føjningen nedad.

Hæve til dobbelt størrelse, ca 1  1/2 Time.

Bollerne  pensles med lidt sammenpisket æg og bages ca 10- 12 min. ved 220 grader.

Bollerne køles af og serveres pyntet med glasur.

Nb. Det der er så godt ved disse fastelavsboller er, at de kan gemmes længe i køleskab og smager lige fantastisk når de lunes lidt.

Velbekomme.

Fastalavnsboller

Nu mangler de bare glasuren !

Fastalavnsbolle

Velbekomme !

Tags: ,